Vindeen  Frituur  |   Tearoom  |   Bakkerij  |   Beenhouwerij  |   Restaurant
Aanmelden   |   Registreren   |  3304 Beenhouwerijen online  |  0 Advertenties
EK barbecue lokt 15.000 bezoekers naar binnenstad

EK barbecue lokt 15.000 bezoekers naar binnenstad

EK barbecue lokt 15.000 bezoekers naar binnenstad

TORHOUT - 's Ochtends regende het nog pijpenstelen, maar kort na de middag klaarde de hemel op en was het koppen lopen op het Belgisch en Europees kampioenschap barbecue in Torhout. Zestig Belgische en buitenlandse barbecueteams – onder meer uit Polen, Denemarken, Nederland en Oostenrijk – bereidden de lekkerste gerechten met het oog op de felbegeerde titel.

Het EK barbecue heeft gisteren naar schatting 15.000 bezoekers naar de binnenstad gelokt. Een onverhoopt zomerzonnetje maakte van het evenement een succes.

 

Groot succes

 

De organisatie was in handen van het Torhoutse barbecueteam De Fielesoofen, in samenwerking met het stadsbestuur, dat met 25.000 euro over de brug kwam. Alles vond plaats onder de auspiciën van de World Barbecue Association.

 

‘Na de organisatie van het Belgisch kampioenschap in 2009 mogen we opnieuw van een groot succes spreken’, lacht ‘barbecuemaster’ Daniël Goegebeur van De Fielesoofen. ‘Een dergelijk kampioenschap in een binnenstad is uniek. De deelnemers waren dan ook vol lof over de gezellige sfeer. Met zoveel brandende vuren was de controle op de brandveiligheid uiteraard zeer scherp.’

 

Mosterd

 

De deelnemers moesten jury en publiek verwennen met pladijs, kip, rund, varken en een dessert. Het varkensvlees moest bereid worden met de Torhoutse mosterd van Wostyn.

 

Het niveau lag bijzonder hoog, getuige de aanwezigheid van diverse sterrenrestaurants. Naast proeven van al het lekkers konden de aanwezigen ook genieten van optredens van onder meer Crystal Moon.

 

De nieuwe Belgisch kampioen werd uiteindelijk het team BBQ+ uit Mol. De Europese titel ging naar het Dutch BBQ-Team uit Nederland. Volgend jaar vindt het Belgisch kampioenschap barbecue plaats op 23, 24 en 25 augustus in Oostende.

Gratis aanmelden